Test: Fujifilm GF 50/3,5 R LM WR

Test

Har du varit sugen på Fujifilms GFX-system men tycker de är för stora, tunga och dyra? Nya GF 50/3,5 R LM WR är det minsta, lättaste och billigaste objektivet till GFX hittills och du kan nu läsa vårt test på den!

Mats skriver: Fujifilm GF 50/3,5 R LM WR är i skrivande stund det klart minsta och lättaste objektivet för Fujifilms GFX-system. Det har en brännvidd på 50 mm och klarar av att hantera 100 MP-upplösningen i Fujfilm GFX 100 utan några problem. Objektivet må vara litet och behändigt, men Fuji har absolut inte snålat på materialet och det känns mycket robust och tillverkat mestadels av metall. Det är också vädertätat som sina större syskon för att klara lite sämre väderlekar. Kompakta s.k. pannkaks-objektiv brukar oftast vara en kompromiss med bildkvaliteten, och jämfört med Fujis betydligt större objektiv till GFX-kamerorna är GF 50/3,5 heller inget undantag. Men även om det inte riktigt matchar deras övriga objektiv i skärpa så handlar ändå om ett skarpt och bra objektiv.

Läs hela testet här: Fujifilm GF 50/3,5 R LM WR