Nyhet: Nikon Z50

Nyhet

Nikon lanserar nu sin minsta Z-kamera med en mindre APS-C sensor istället för fullformat som Z6/Z7. Detta gör att både kameran och passande APS-C objektiv kommer vara betydligt mindre och billigare.

Nikon Z50 har en 21MP APS-C sensor lik den som sitter i D500. Kameran klarar av 11 bilder/s och video i 4K 30p eller 120fps i full HD. Den är för övrigt vädertätad, har en vinklingsbar skärm, OLED EVF och en uppfällbar blixt vilket alltid är bra att ha i nödfall.

Kameran har ingen stabilisering som storebror Z6/Z7 men med tanke på priskillnaden så är det förståerligt. Priset är 10490:- för bara huset och finns även att köpas i kit med de två nya objektiven. Nikon Z50 beräknas att finnas tillgänglig i november.

Läs mer och beställ här: Nikon Z50

Till denna nya kamera lanserades även två nya objektiv. Ett kitobjektiv, Nikon Z DX 16-50/3,5-6,3 VR som är är mycket kompakt tack vare en utfällbar design. Detta objektiv har bildstabilisering vilket är skönt med tanke på att kameran saknar inbyggt stabilisering. Det andra objektivet, Nikon Z DX 50-250/4,5-6,3 VR har en längre brännvidd och något bättre stabilisering vilket behövs vid inzoomning. Båda objektiven har en kontrollring för att du ska kunna anpassa objektivet efter din fotostil.

Objektiven kommer finnas tillgängliga samtidigt som kameran men har du objektiv sedan tidigare kan du använda Nikon FTZ adaptern för att montera Nikon F-objektiv på nya Nikon Z50.

Läs mer och beställ här: Nikon Z50 Kit

ADAPTERKIT_hero.jpg