Nyhet

2019-10-23

Nyhet: Fujifilm X-Pro3

Fujifilm visar igen att de är en kameratillverkare för engagerade fotografer med sin nya X-Pro3. Mer inriktad på ren fotokänsla, snyggare och bättre än någonsin.

Fujifilm har under sista åren lyckats balansera klassisk fotografering med hypermodern teknik på ett sätt som lockat många engagerade fotografer. Med X-Pro3 så spänner Fujifilm den strängen till max. Har de träffat mitt i prick eller har de gått för långt är den fråga många ställer sig. Och svaret är: Ja. På båda frågorna. De som kameran riktar sig till kommer att älska den ännu mer än de älskat de tidigare X-Pro-modellerna. De som inte förstår varför Fujifilm byggt X-Pro3 på detta sätt ska helt enkelt titta på en annan kamera, kanske en X-T30.

Fujifilm tog fram X-Pro3 i flera olika färger och hade tänkt stanna på två men den kommer att lanseras i tre olika färgval, bara därför att den var så galet snygg i alla tre. Vilken färg vill du ha den i?

Tekniken i X-Pro3 är självklart toppmodern men tekniken är nästan ändå ointressant för denna kamera handlar om känsla och fotografering. En fotografs kamera. En kamera att fotografera med, inte bara en elektronisk låda som kan ta bilder. Det finns mycket i kameran som flörtar med analog fotografering, som möjligheten att se filmtypsval på kamerans baksida. Charmigt, mycket charmigt. Nu kommer nog de flesta ändå att nyttja den skärmen för exponeringsinformation, men ändå.

En liten detalj men ändå ett intressant ställningstagande, X-Pro3 har ingen dedikerad ta-bort-knapp. Bra, för man ska inte ta bort bilder i kameran. Vi kommer att gå på det närmare sedan i vår serie Infonsdag, men kort beskrivet så för över bilderna till datorn och formatera sedan minneskortet i kameran. Då finns ingen risk att kortet blir korrupt. Det finns dock en knapp med dubbelfunktion för att ta bort bilder, så den är inte helt borta.

Detta är en mycket tekniskt kompetent kamera men som i huvudsak riktar sig till ditt hjärta. En kamera att fotografera med.

Läs mer om funktioner och specifikationer i länk nedan!

Jag vill ha en i DURA Silver >>
Jag vill ha en i DURA Svart >>
Jag vill ha en i Svart >>