Test: Viltrox EF-M2

Test

Ännu en adapter är testad av Mats och nu är det Viltrox version till dig som vill använda Canon EF-objektiv på din kamera med Micro 4/3-fattning. Det är en Speedboster-variant och vad det betyder läser du mer om i vårt test via länken nedan.

Adaptern är tillverkad till större del av metall och känns också relativt robust byggd. Bajonettfattningen känns inte lika trög som Metabones adaptrar oftast gör, men Viltrox glappar också lite mer. Dock sällan något att oroa sig för. Stativfästet är Arca-kompatibelt och det finns givetvis även en 1/4"-tum gänga på undersidan av fästet. Adaptern stöder autofokus, bländarstyrning och bildstabilisering, och precis som på "originalet" finns det en separat spak för att reglera bländarinställningen. Samtliga objektiv med Canons EF-fattning passar rent fysiskt (dock inte EF-S & EF-M), men autofokus kan man inte ta för givet att det fungerar med alla objektiv från alla tillverkare. T ex vissa av Tamrons objektiv ger ingen autofokusfunktion alls, och inte säkert heller att det går att styra bländaren. 

Läs mer här: Viltrox EF-M2 Speedbooster 0,71x Canon EF objektiv på Micro 4/3 kamera