Test: Sirui T-1204X stativ

Test

Sirui är ett varumärke som funnits ett antal år och det har satt sin prägel på marknaden med högkvalitativa stativ till vettiga priser och smarta features. Många som är noga med detaljer på sina stativ väljer idag Sirui.

Sirui T-1204X är ett påkostat resestativ med en maximal höjd på 157 cm inklusive pelare och kulled, men bara 43 cm i hopfällt läge. Vilket underlättar vid både lagring och transport. Du kan enkelt få ner stativet i en ryggsäck, kameraväska eller resväska. För att få ner vikten så använder man kolfiber, ett starkt och lätt material som får stativet att väga endast 1,25kg. TX-serien har en unikt utformad benmekanism som gör att du kan vika benen uppåt 180° över en utfälld mittpelare. Detta gör att stativet kan göras betydligt mindre än stativ i jämförbar storlek med konventionell bendesign. En klar fördel eftersom du kan alltid låta kulleden sitta kvar på stativet utan att det växer på längden. 

Läs mer här: Sirui Stativ T-1204X + G-10KX test