Test: Nikon Z7

Test

Nu har vi fått testa ett förproduktionsexemplar av Nikon Z7 och Mats har sammanfattat det i en "preview" eller på svenska förhandstest för att du ska få mer information om den här nya skapelsen från Nikon. Läs utan login och utan kostnad.

Den kanske största revolutionen i Nikons historia är ett faktum, i alla fall sedan införandet av autofokus i slutet av 80-talet. Ett helt nytt kamerasystem med fullformatssensor - spegelfritt och med en helt ny bajonett - något som egentligen inte hänt sedan 1950-talet. Nikon Z7 är toppmodellen med bland annat 45,7 Megapixels CMOS-sensor, filmning i 4K med upp till 10-bitar och 4:2:2 färginformation, inbyggd 5-axlig bildstabilisering, ultrahögupplöst elektronisk sökare (3,7 Mpixel), ett nytt fokussystem med 493 st fasdetektionspunkter och seriebildtagning på upp till 9 bilder/s med aktiv motivföljande autofokus. 

Läs mer här: Nikon Z7 preview