Test: Laowa 25/2,8 2,5-5x Ultra Macro

Test

Nu har Mats testat Laowas spännande macro-objektiv på 25mm och f/2,8. Med upp till 5x förstoring vid närgränsen är det kul att se vad man kan skapa och hur bra det egentligen blir. Mats har närstuderat den här gluggen...

Att fotografera med ett extremt macroobjektiv som detta är lite mer komplicerat än med ett vanligt macroobjektiv. Förstoringen är så pass extrem att minsta lilla rörelse i antingen kameran eller motivet ger stor risk för rörelseoskärpa. För att få bästa möjliga skärpa med Laowa 25/2,8 Ultra macro krävs det i regel ett stadigt stativ, helst även en macrosläde för att göra göra det enklare att ställa in exakt fokus. En fjärrutlösare bör man också gärna använda sig av så att man inte riskerar skaka kameran när bilden ska tas. 


Läs mer här: Laowa 25/2,8 2,5-5x Ultra Macro test