Test: Fujifilm X-T3

Test

Nu släpper vi testet på X-T3 från Fujifilm och inom kort kommer även vår film om X-T3. Just nu kan du se vår Live-sändning på Facebook om bland annat X-T3 och alla andra nyheter - kolla in det för en skön fredag eftermiddag med fotosnack!

Fujfilm X-T3 är en rejäl uppgradering från tidigare modell X-T2, och det är framförallt på videosidan som de största skillnaderna märks. Vad sägs t ex om 4K/60p (med cropfaktor 1,18x) samt 10 bitars 4: 2: 0/H.265 och F-Log direkt till minneskort. Övriga intressanta egenskaper är bland annat en ny bakbelyst 26 Mpixels APS-C X-Trans CMOS 4 -sensor, seriebildtagning med upp till 30 b/sek (med följande AF & exponering). Ett nyutvecklat autofokussystem med 2,16 miljoner AF-punkter som täcker upp hela sensorn! Varav 425 st av dem är manuellt valbara. Dubbla SD-minneskortplatser, förbättrad algoritm för snabbare AF-hastighet och träffsäkrare fokusföljning, även vid sämre ljusförhållanden (ner till EV -3). Ansikts- och ögonavkännande AF har också förbättrats. 

Läs mer här: Fujifilm X-T3 kamerahus, svart