Nyhet: Sigma lanserar!

Nyhet

Det första objektivet att lanseras är ett 56mm f/1,4 DC DN som kommer till Sony E och Micro 4/3. Ett mycket kompakt objektiv som blir det sjätte DN-objektivet för spegelfria kameror från Sigma. Den får även namnet Contemporary som är Sigmas beteckning på prisvärda objektiv. Största bländare är f/16, den har nio blad i bländaren, en närgräns på 50cm och en vikt på 280 gram. Pris och leveransinformation kommer inom kort. 

Nästa fyra lanseringarna är till Nikon F, Canon EF och Sigma SA och först ut är 60-600mm och då är frågan om det är en telezoom eller en superzoom. Så stort omfång är ovanligt och redan 150-600mm är tufft för utvecklarna att få till så vi är väldigt nyfikna hur bra man har lyckats med det här objektivet. 10x optisk zoom, 25 glas i 19 grupper och en bildstabilisering, som trots omfånget, ger fyra stegs effekt. Namnet är 60-600mm f/4,5-6,3 DG OS HSM Sports och är även macro-stämplat av Sigma med en förstoring på 1:3,3. Mer om denna kommer inom kort. 

Sigma 28mm f/1,4 DG HSM ART är ett nytt vidvinkel-objektiv som är vädertätat och kommer även till Sony E-mount. Sigma 40mm f/1,4 DG HSM ART är näst ut och precis som 28mm har den en 9-bladig bländare och samma tyo av material och tätning och kommer till Sony E-mount. 40mm sägs vara en perfekt konstruktion för att matcha en fullformatssensor när det gäller optiska egenskaper - den blir spännande att testa! 

Till sista kommer en ny 70-200mm f/2,8 med efternamnet DG OIS Sports vilket visar att den har en högre ambitionsnivå än om man hade låtit den heta Contemporary. Bildstabilisering, f/2,8-f/22 och med 11-bladig bländare är den spännande när det kommer till bokeh och vi misstänker att man ansträngt sig för att skapa en riktigt bra 70-200mm som ska ta upp kampen i segmentet. Tamron 70-200mm G2 har varit herre på täppan bland 70-200mm när det gäller försäljning, är det här en för tuff utmanare? Pris och leveransstatus återkommer vi till. 

Klicka här för mer info om Sigmas alla nyheter!