Nyhet: Fujifilm X-T3

Nyhet

Idag lanserar Fujifilm sin nya X-T3 och det är en helt ny kamera och inte bara en uppdaterad eller "trimmad" X-T2. Massor av funktioner och features ihop med en ny sensor och mycket mer processorkraft. Det här är riktigt, riktigt bra!

Vi har redan fått känna på nya X-T3 och det första man slås av är...egentligen ingenting. Designspråket och känslan är från X-T2 men det står "3" istället på fronten. Men där stannar likheterna. X-T3 har massor av funktioner för dig som gillar att pyssla med video och den är mer åt GH5-hållet (som ändå får vara referensen för videofokuserade systemkameror inom en vettig budget) fast med en APS-C-sensor med BSI-teknik och Fujifilms X-Trans-design. Det ihop med ett 425 punkters Hybrid-AF med otroligt snabb och träffsäker fokusering och både Face- och Eye-detection, 20 bilder per sekund med autofokus (11 med mekanisk slutare) och upp till 30 bilder per sekund med x1,25-crop-läget. 

En väldigt klar och fin sökare på 3,69 mpixel som upplevs vara helt utan "lagg" och en vikbar display, så klart med touch-funktion. För dig som gillar video så klarar den 10 bitars 4:2:0 H.265 i kameran, till minneskort(!) och 4:2:2 via HDMI. UHD 4K 60p från x1,18 crop och 4K 30p från full bredd på sensorn. F-Log (i kameran. ISO 640 minimum) och HLG lovas komma redan innan årsskiftet. Dubbla UHS-II SD-kortplatser och en USB-C-kontakt för att driva/ladda kameran med ström. Dessutom både hörlurs- och mic-kontakt direkt i kameran (behöver inte längre ett separat grepp). 

Kampanj! Förboka senast 7 oktober så får du 2000kr rabatt på ett utvalt objektiv vid köpet. Välj värdepaket så får du ett subventionerat pris på X-T3 med originalgreppet. Läs mer via länken nedan till produktsidan. Ring eller maila oss nu! 

Processorn är 3x snabbare än den i X-T2 för att kunna hantera all data i form av både video och höga bildtagningsserier. Fujifilm visade utvecklingen i form av intern processorkraft och man förstår hur mycket som hänt sen X-Pro1 som också fick kritik i början på att processorkraften knappt räckte till en vettig hastighet på autofokusen. Fujifilm går nu i spetsen istället när det gäller prestanda. Bas-ISO är 160 istället för 200 och den är vädertätad som sina föregångare med uppdaterad och förfinad design på knappar och vred för bättre ergonomi. En detalj är att dioptri-ratten är låsbar nu (tack, Fujifilm!). En till bra sak med X-T3 - den kommer i både svart och silver! 

Vi misstänker att Fujifilm har skapat marknadens mest svårslagna kamera om man ser till prestanda, features, sensorstorlek och priset. Är det här kameran som kommer att lyfta Fujifilm till nya nivåer? 

Priset är 15990kr inkl moms för kamerahus, 19990kr inkl moms för 18-55mm kit. Första leverans redan i september. 

Läs mer här: Fujifilm X-T3 nyhet!