Nyhet: Canon EOS R

Nyhet

Canon lanserar just nu EOS R, ett spegelfritt system med fullformatssensor. Mer information kommer inom kort och du kommer att kunna boka ditt exemplar hos oss snart. Häng med i Bloggen för det allra senaste gällande denna nyhet.

Just nu har Canon haft en stor lansering av sitt nya system med RF-fattning och den nya kameran EOS R. Canon lanserar fyra nya objektiv direkt, 28-70mm F2L, 24-105mm F4L IS, 50mm F1,2L och 35mm F1,8 IS Macro. Alla med förnamnet RF. Canon har redan här lyckats att få fotfäste för sitt nya system med dessa nya objektiv som täcker stora delar av många kunders behov direkt. 24-105mm blir extra intressant med en mycket kompakt design med tanke på omfånget och 5 stegs bildstabilisering (IS). Alla objektiven har en programmerbar kontrollring dessutom. 

Utöver det kommer det tre olika adaptrar med full kompatibilitet för EF, EF-S, TS-E och MP-E. Första är en standardadapter, nästa har en programmerbar kontrollring inbyggd och den tredje har möjlighet till insticksfilter. Mer om dessa kommer inom kort. Kameran i sig då? 30,3 mpixel CMOS-sensor med nya DIGIC8-processorn, Dual Pixel AF med 5655 AF-punkter (valbara, ner till EV -6), ny sökare med 3,69 mpixel upplösning, vridbar display med touchfunktion (och en programmerbar meny i touchskärmen, smart!), 4K 30 P med Canon-Log och 10bitars 4:2:2 via HDMI (upp till 480 Mbit/s) och till sist en tyst slutare. Batteriet heter nu LP-E6N men är kompatibel med övriga LP-E6, N står för att den klarar laddning via USB, en likadan lösning som Nikon gjort med sitt uppdaterade batteri till Z-serien. WiFi och Bluetooth inbyggt så klart. 

Kamerahuset väger 660 gram och har batterikapacitet för 560 bilder på en laddning. Batterigreppet heter BG-E22 och ger möjligheten till att använda dubbla batterier. Beställ kameran med EF-adapter - utan extra kostnad tom 31 december 2018. Se länk nedan. 

Kontakta oss redan nu för att beställa din kamera! 

Boka kamera här: Canon EOS R + EF till EOS R-adapter 

Boka ditt kit här: Canon EOS R + RF 24-105/4 L IS USM + EF till EOS R-adapter