Vinnare: Fauna

Vinnare i kategorin Fauna är Stig-Erik Eriksson med den här läckra bilden. Istället för att fånga skönheten i vingarnas färger och mönster har Stig-Erik skapat en vacker bild, nästan som ett målat konstverk. Vi gillar den här bilden!

Komposition, bakgrund, skärpa, färgskala, känsla och kontrast mellan objekt och bakgrund är allt på plats. Att fokusera på att skapa en vacker bild istället för att fånga allt det vackra en fjäril kan visa upp gör att vi älskar den här bilden. Det är en mycket bra bild som förtjänar segern i klassen Fauna. Grattis till en Sony A7 II fullformatskamera från oss alla på CyberPhoto! 

Tack än en gång till alla som har deltagit - mängden bra bilder har varit enorm och juryarbetet har varit en glädje trots den stora tidsåtgången. Otroligt många duktiga fotografer har bevisligen deltagit och nästa vecka kommer vi att presentera hela sista gallringen på vår Facebook-sida.