Test: Viltrox NF-E1 adapter för Nikon

Test

Nu har vi testat Viltrox nya adapter NF-E1 som passar Nikons objektiv när du vill använda dessa på en Sony-kamera. Kolla in vårt vårt test och se om det är ett alternativ för dig. Se gärna våra andra prylar från Viltrox som är riktigt vassa!

Adaptern stöder alltså autofokus, bländarstyrning och VR-bildstabilisering. Men den stöder inte kameratillverkarnas system för automatisk korrektion av t ex distorsion, vinjettering eller kromatisk aberration. Vill man korrigera sådant i bilden gör man det i så fall enklast i efterhand vid bildredigeringen. Samtliga objektiv med Nikon F-fattning passar rent fysiskt, men autofokus kan man inte ta för givet att det fungerar med alla objektiv från alla tillverkare. 

Läs hela testet här: Viltrox NF-E1 adapter för Nikon objektiv på Sony AF test