Test: Viltrox EF-NEX IV adapter

Test

Sony meddelar idag att man är störst i USA på fullformatskameror med utbytbart objektiv både när det gäller antal sålda och i omsättning det senaste halvåret. Många i Sverige har också valt att byta till en Sony Alpha och vi har testat ett tillbehör...

Adaptern är tillverkad till större del av metall och känns också ganska robust byggd. Bajonettfattningen känns inte lika trög som Metabones adaptrar oftast gör, men Viltrox glappar också mer. Dock sällan något att oroa sig för. Stativfästet är avtagbart och man kan behöva dra åt vredet rätt rejält för att inte det ska uppstå glapp mellan adaptern och stativfoten. Konstruktionen på stativfoten alltså inte optimal. Det finns gietvis även en 1/4"-tum gänga på undersidan av fästet. 

Läs mer här: Viltrox EF-NEX IV adapter test