Test: Sigma 17-70/2,8-4 DC Macro OS HSM

Test

Vi har uppdaterat testet på Sigma 17-70mm och du kan läsa det som vanligt på vår hemsida redan nu. Det här är ett alternativ för dig som vill ha nåt bättre än kitgluggen men ändå hålla en rimlig budget. Är den bra nog?

Objektivet känns relativt välbyggt, och zoomringen går med lämpligt motstånd. Fokusringen går dock lite för lätt för min smak, men den är ändå förbättrad mot tidigare version. Autofokus jobbar förhållandevis tyst och snabbt tack vare HSM-autofokusmotor. Stabiliseringen hjälper upp till ca 3-4 steg längre slutartider än normalt. Internfokusering gör att frontlinsen inte roterar, en fördel vid användning av bl.a. pol-filter. Vid zoomning växer objektivet ca 5 cm på längden. Blombladsformat motljusskydd ingår. 

Resten hittar du här: Sigma 17-70/2,8-4 DC Macro OS HSM Contemporary test