Test: Samyang MF 85/1,8 ED UMC CS

Test

Nu släpper vi test på Samyangs nya 85mm till Sony E-fattning och det här är värt att läsa om du använder Sony idag! Vissa objektiv presterar ovanligt bra för sin prisklass och det här kanske är ett av dem. Läs testet så får du veta mer!

En skarp och ljusstark 85mm optik med ljusstyrka f/1,8. Objektivet är speciellt framtaget för spegelfria kameror med APS-C sensorer samt Micro 4/3, och motsvarar ca 127-136mm beroende på fattning (går att använda på Sonys fullformatsmodeller i A7-serien med reducerad upplösning). För Micro 4/3 motsvarar det istället 170mm brännvidd (i 35mm kameraformat). Tack vare den höga ljusstyrkan på f/1,8 samt 9 st rundade bländarlameller så fungerar detta objektiv utmärkt för bland annat porträtt, detaljbilder, under sämre ljusförhållanden m.m. Ett alldeles suveränt objektiv för dig som gillar bilder med kort skärpedjup och fin bokeh. 

Läs mer här: Samyang MF 85/1,8 ED UMC CS för Sony E-fattning test