Test: Samyang AF 85/1,4 EF

Test

Vi har testat Samyangs fokusmotor-försedda 85mm f/1,4 till Canon för att se hur den står sig i konkurrensen. Relativt liten för att vara den brännvidden och samtidigt så ljusstark och det gör den intressant även för dig som kör Sony och adapter...

För att ge så snabb, exakt och tyst autofokus som möjligt har objektivet en dubbel linjär autofokusmotor av ultraljudstyp (Dual Linear Supersonic Motor). Fokuseringen sker internt, vilket innebär att objektivet inte roterar och att dess längd förblir densamma vid fokusering. Vill man fokusera manuellt har objektivet en lättåtkomlig AF/MF-omkopplare och en bred, greppvänlig fokuseringsring. Även manuell fokusering sker via den inbyggda AF-motorn. Även bländaren är elektroniskt styrd och objektivet stöder all exponeringsautomatik i kameran. 

Läs mer här: Samyang AF 85/1,4 EF för Canon EOS test