Nyhet: Panasonic LX100 II

Nyhet

Idag lanserar Panasonic nya LX100, eller version (mark) II, och det är startskottet för en serie lanseringar kommande månad inför den stora fotomässan i Köln, Tyskland. Vi kan förvänta oss massor av nyheter så häng med i Bloggen!

LX100 II är en kamera som man snabbt får habegär till, tack vare sin stora sensor och fina specifikationer. Panasonic har en massa kamerafunktioner som man kanske inte inser värdet i förrän man har en själv och ser nyttan av allt kameran innehåller. Tack vare alla möjlgheter har man också lyckats få en trogen kundgrupp som "bara" använder Panasonic, eller Lumix som man kallar kamerorna. Nog om det, vad innehåller nya LX100 II för nytt och spännande? Ny bildsensor i Micro 4/3-format som ger effektiva 17 Mpixel att använda tillsammans med ett objektiv som motsvarar brännvidden 24-75mm (35mm) med en ljusstyrka på f/1,7-2,8 genom omfånget. Man kan välja på 4:3, 3:2 eller 16:9 bildformat, perfekt för t ex landskapsfotografer. Bländare med 9 blad för att få runda och snygga ljuskäglor i bakgrundsoskärpan och en närgräns på bara 3 cm. Sökaren har en upplösning på ca 2,7 Mpixel och 100% visning av motivet. En riktigt bra sökare i en kompaktkamera är underskattat. 

Bakre displayen har touch-funktion och flera programmerbara funktionsknappar. Dessutom ring runt objektivet samt knappar så att du kan göra din LX100 II till "din egen" som du vill ha den. 4K-video tar man för givet när det gäller Panasonic och det även när det gäller LX100 II. Auto marking, Post Focus, Focus Stacking, 4K Photo (8 Mpixel, 30fps) och flera andra funktioner finns för att göra kameran ännu mer till ett kreativt verktyg. Den här biten är Panasonic mästare på - man fyller verkligen sina kameror med roliga funktioner vilket är tacksamt för oss fotografer. Och filmare. 

Sen är det massor av andra nyheter, uppdateringar och uppgraderingar med ny processor, bättre WiFi, Bluetooth, filter, autofokus, svarstider, ergonomi och USB-laddning (om man vill) osv. Läs mer och boka din LX100 II hos oss! 

Leverans i oktober, pris blir ca 11490kr inkl moms. 

Läs mer här: Panasonic Lumix DC-LX100 II