Nyhet: Nikon 500mm PF

Nyhet

Nikons fina 300mm PF har varit en favorit för många fotografer, däribland flera av oss på CyberPhoto, och nu kommer man med ännu ett objektiv med PF-teknik och det är högst intressant då vi snackar 500mm brännvidd, en dröm för många!

Det är egentligen inte en nyhet då Nikon skvallrat om att den varit under utveckling men de flesta har glömt bort det då tiden bara gått och gått...men nu är den här och vi är otåliga att få testa den. Bara 1460 gram för ett fast 500mm f/5,6 är en mycket låg vikt. 237mm på längden är också väldigt kompakt och du som idag plåtar för fri hand med ett 70-200mm kan nu göra det med ett fast 500mm till samma totalvikt och storlek (ungefär). Det låter lovande! 

Moderna behandlingar på glasen, vädertätning och bildstabilisering tar man för givet men man är också snabb med att meddela att denna passar väldigt bra till den nya Z-serien med FTZ-adaptern. Priset blir ca 42990kr vilket är mycket pengar men när man börjar att jämföra med alternativ och hur bra den troligen är så är det ett skäligt pris. Leveranserna påbörjas i slutet av september. Vi tänker redan nu hur en Z6 eller Z7 med adapter och det här objektivet plötsligt blir ett handhållet alternativ med optisk prestanda på toppnivå till ett totalpris lägre än bara storebror 500mm f/4 VR II kostar idag. Och då till en lägre totalvikt än bara ett objektiv. Det här är intressant... 

Dessutom kommer ett sikte, DF-M1 Dot Sight. Mer info följer. 

Läs gärna testet på 300mm PF: Nikon AF-S 300/4 PF ED VR test 

Se vår film om 300mm PF: Youtube: Nikon 300mm PF - Vi testar! 

Läs mer om 500mm PF: Nikon AF-S 500/5,6E ED PF VR