Nyhet: EISA 2018

Nyhet

TIPA och EISA Awards ses som de två mest prestigefyllda priserna man kan få som tillverkare inom vår bransch och det brukar vara en relativt stor spridning mellan varumärkena. EISA Awards 2018-2019 är lite annorlunda.

Delvis har det lanserats betydligt färre produkter senaste året än tidigare men det är inget snack om att Sony sticker ut med fem priser av totalt arton kategorier inom fotografering. Bästa professionella spegelfria kamera är A7R III, Årets kamera totalt är Sony A7 III och bästa telezoom till spegelfritt är Sonys 100-400mm enligt EISA. Man tar även hem priset för bästa vidvinkel till spegelfritt med 16-35:an och bästa superzoom med RX10 generation IV. Årets kamera är väldigt prestigefyllt och resultatet för Sony bekräftar vad vi fotografer varit nyfikna på senaste åren. 

Canon får bekräftelse för att satsningen på spegelfritt är rätt med att få pris för Canon EOS M50 som Årest bästa köp. Nu hoppas vi att Canon tar tag i det man påbörjat och fortsätter att visa framfötterna när det gäller spegelfritt, vi är förväntansfulla! Fujifilm går hem med pris som bästa spegelfria kamera med X-H1 och på spegelreflexkameror får D850 naturligtvis priset som bästa professionella kamera och EOS 6D Mark II som bästa spegelreflex-kamera generellt sett. Det är inga tröstpriser men konkurrensen var inte alltför tuff i år. Canon fyller på med pris för nya 85:an och Tamron för 28-75mm. Till Sony. Sigma 14-24mm får pris som bästa zoom till DSLR, välförtjänt, och Tamron fyller på med pris som bästa telezoom till DSLR med årets 70-210mm och till sist får Nikon ett pris till för bästa proffsglugg till DSLR, Nikon 180-400mm. 

CEWE får pris som bästa "PHOTO SERVICE", Panasonic som bästa kombination för foto och video med GH5s och avslutningsvis får Canon priset för bästa innovation med AI-blixten 470 EX. Hur ska man tolka EISA Awards 2018-2019? Att Sony tagit jättekliv in på den marknad som senaste 20 åren varit Canons och Nikons territorium och frågan man ställer sig blir så klart hur EISA Awards ser ut 2019-2020 och hur Canon och Nikon kommer att försöka ta tillbaka sin position som marknadsledare. Det finns mycket rykten i gång just nu om flera märken och from nästa vecka kommer det att lanseras väldigt mycket nya, häftiga produkter så håll i hatten och följ Bloggen!