Nikon Z berör

Det är många år sen en lansering har skapat så mycket intresse och diskussion som nu när Nikon släppt sin Z-fattning. Det är många som har eller har haft Nikon. fattningen sen 59 år (F) har använts så mycket och har så mycket historia idag...

Vi har fått känna på kamerorna tidigare och du som idag använder Nikon kommer att känna igen dig och det märks att huvudmålgruppen för Z-serien, i alla fall just nu, är befintliga Nikon-kunder. Med FTZ-adaptern gör man övergången ännu smidigare. Vi får frågor om hur kompatibiliteten med tex Tamron och Sigma kommer att vara och vi har inte ett korrekt svar som gör det enklare. Ännu. Det här är något vi så klart ska testa. 

Nikon har lyckats att få ett intresse kring sina nyheter och det är inte lätt idag då kameran inte längre är en självklarhet ens på en långresa för de flesta. Z-serien är i en prisklass så det kräver att man är genuint intresserad och har råd även om Z6 hamnat attraktivt prismässigt. Enkel minneskortplats - hur ska man se på det? Vi har kört XQD några år nu och det helt utan haverier internt hos oss men det betyder inte att det är vattentätt nog för att bara ha en kortplats. Med Z-serien har Nikon öppnat upp WiFi för en mer öppen användning för tex bildöverföring. Vi kommer att kika hur man enklast har sin backup i form av en extern enhet via WiFi istället för dubbla minneskort - det är något vi återkommer till i test. Fördelen är att man då troligen har kvar bilder även om hela kameran försvinner i sjön. 

Det finns en hel del frågor kring Z-serien och vi kommer att komma med svar på mycket i våra tester. Mats som testar kommer att göra ett första test redan nästa vecka med lite lättare version över sin uppfattning och styrkor / svagheter. 

Har du frågor? Skriv en kommentar till oss!