Nattbilder

Ett bra stativ och en del tålamod gör att nattfotografering kan ge väldigt fina resultat. Ta med din kamera när det mörknat och testa att köra långa slutartider och se vad du får för effekter - nattfotografering är väldigt roligt och man får oftast vara i lugn och ro.

Den här bilden har Anders Aalto skickat in till oss och han säger att det är värmen som gjort att han hellre plåtar nattetid just nu - smart! Den här relativt enkla bilden är tagen med Nikon D600 och 15mm IRIX Firefly. Att börja plåta natthimmel och landskap på natten kan sätta igång inspirationen och kom ihåg att långa slutartider i mörker ger möjligheten att använda ljus för att förstärka former eller för att skapa mystik i bilder, det kommer ni att få se på fredag i Bloggen. Se till att börja experimentera när det blivit mörkt, det är bra träning för hösten och vintern då det kanske är som mest tacksamt att vara duktig på nattfotografering. Kanske astrofoto är ditt nästa intresse?