Zeiss lanserar!

Nyhet

Idag lanserar Zeiss ett nytt objektiv - Milvus 35mm f/1,4 - det tionde objektivet i familjen Milvus. Kommer till Canon och Nikon med leverans i juli till ett pris av 20490kr inkl moms. Troligen väldigt skarpt och bra...test kommer!

Så här skriver man från Focus Nordic, agentur för detta objektiv: Zeiss Milvus 35mm f/1.4 tecknar ut fullformat och finns med fattning för Canon (tilläggsbeteckning ZE) samt Nikon (ZF.2). Det här är det tionde Milvus-objektivet och den släta och eleganta designen med mattsvart metallhölje och blå gummipackning vid fattningen känns igen från syskonen. Den sistnämnda detaljen är en del av väderskyddet som hindrar fukt och damm från att tränga in.

Objektivet har manuell fokus och en mycket mjukgående fokuseringsring som tillåter fininställning av skärpan tack vare en rotationsvinkel på 227 grader. För bästa hantering under videofilmning går det att montera det speciella fokusverktyget Zeiss Lens Gears (tillbehör). Versionen med Nikon-fattning har manuell bländarring som kan kopplas ur för helt steglös bländarinställning, även det en uppskattad finess för användare som sysslar med video. Den optiska kvaliteten är på högsta nivå, tack vare användandet av fem linser av specialglas som praktiskt taget eliminerar kromatisk aberration samt en asfärisk lins som garanterar maximal skärpa över hela bildplanet även vid de stora bländaröppningarna. Den optiska konstruktionen innehåller totalt 14 linser i 11 grupper där vissa linselement kan flytta sig internt för att ge bästa möjliga skärpa vid alla fokusavstånd (en så kallad flytande linskonstruktion). Närgränsen är 30 cm.

Vid f/1.4 levererar objektivet mjuk och krämig bokeh (oskärpeteckning) passande för porträtt. Nedbländat har det en upplösningsförmåga som är tillräcklig inte bara för dagens mest pixeltäta bildsensorer utan även för kommande generationer. Det gör Zeiss Milvus 35mm f/1.4 till ett framtidssäkert objektiv. Zeiss berömda T* antireflexbehandling reducerar effektivt linsöverstrålning, slöjbildning och reflexer vilket ger maximal kontrast åt bilder och videosekvenser även i svåra ljusförhållanden. Dessutom är färgåtergivningen enhetlig i hela Milvus-familjen, så videofilmare kan växla mellan olika objektiv utan att behöva bekymra sig om skiftande ton i filmmaterialet.

Läs mer om detta objektiv här: Zeiss Milvus 35/1,4