Zeiss Batis 135/2,8 för Sony

Test

135mm för Sony E-fattning är intressant men priset på Zeiss brukar avskräcka och över 20000kr är väldigt mycket pengar för ett objektiv. Mats har testat för att se om det ändå kan vara värt investeringen, det är ju ändå en Zeiss...

Mats skriver: Denna klassiska objektivdesign har sin grund i den smidiga, lätta och ljusstarka Zeiss Sonnar-optik som patenterades av Zeiss redan 1929. Konstruktionen har finslipats i omgångar genom bl a införandet av nya glastyper och nu i denna skepnad även moderna elektromekaniska funktioner. Grundläggande kännetecknen är dock kvar; god ljusstyrka, hög skärpa och kontrast och goda motljusegenskaper - i ett relativt smidigt och kompakt format. "APO" avser att man i konstruktionen använt bland annat linser av lågspridande glas som bidrar till minskad kromatisk aberration, dvs ger renare färger och högre skärpa - även i ytterkanterna av bilden.

Läs mer här: Zeiss Batis 135/2,8 Sony test

PS. Tom 30 juni 2017 sparar du 15% på detta objektiv med rabattkod ZEISSKAMPANJ i kundvagnen...