Superzoom från Tamron!

Nyhet

Idag lanserar Tamron ett nytt objektiv som tar benämningen superzoom till nästa nivå. 18-400mm för kameror med APS-C-sensor...vad sägs om det? Kan man hålla en bra bildkvalitet i ett objektiv över ett så stort omfång? Tamron överraskar ibland...

Så här skriver Focus Nordic om detta objetiv: Tamron 18-400mm F/3.5-6.3 Di II VC HLD för APS-C-formatet ger fotografer tillgång till ett zoomfång på hela 22,2x med brännvidder från vidvinkel ända upp till supertele. Det enorma zoomomfånget på 18-400mm täcker in de flesta motiv man kan stöta på under en resa och praktiskt taget eliminerar behovet av att byta objektiv. Inbyggd bildstabilisering och en väderskyddad konstruktion bidrar också till dess lämplighet som ”allt-i-ett-lösning” för både vardags- och semesterfotografering. Med en närgräns på endast 45 cm, ända upp till 400 mm-läget, är det dessutom möjligt att ta närbilder av växter, insekter och andra små ting som man kan stöta på under en dag på resande fot. Maximal avbildningskala är 1:2.9 – nästan som hos ett riktigt makro-objektiv!

Den har utrustats med en specialdesignad fokusmotor, HLD (High/Low torque modulated Drive) som inte bara har högt vridmoment för kvick och precis fokusering vid alla brännvidder, utan dessutom är tyst och strömsnål. En annan finess är elektromagnetisk bländare som ger exakt bländarstyrning med snabb respons, uppskattat inte minst vid filmning.

• Ultrazoom som når 400 mm brännvidd, motsvarande 600 mm på en fullformatskamera.
• HLD-motor (High/Low torque modulated Drive) för snabb, tyst och säker fokusering.
• Väderskyddad konstruktion för bekymmersfri användning utomhus.
• Elektromagnetisk bländare för både Canon- och Nikon-kameror.
• Kompatibel med Tamron TAP-in Console.

Läs mer här: Tamron AF 18-400/3,5-6,3 Di II VC HLD