Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 8-18/2,8-4 ASPH

Test

Nu har vi testat Panasonics nya 8-18mm som är till Micro 4/3-systemet och som vanligt får man säga, när det gäller Leica-versioner av objektiven från Panasonic, så är det här riktigt bra grejer. Läs Mats test redan nu!

Mats skriver: Optiken innehåller hela 4 st asfäriska linselement, såväl som 3 st element av lågspridande glas (ED) och element med högt brytningsindex. Tillsammans bidrar dessa till både ett kompakt format och en bildkvalitet med mycket låg grad av kromatisk och sfärisk aberration. Avancerad antireflexbehandling (nano coating) minskar problematiken med oönskade reflexer och ströljus i bilderna och bidrar därigenom även till högre bildkontrast, framförallt vid motljus- eller sidljusmotiv.

Läs mer här: Panasonic Leica DG Vario-Elmarit 8-18/2,8-4 ASPH test