Olympus Tough TG-5

Test

Tuffare kameror är populära och Olympus fortsätter att leverera bra kameror, eller rättare sagt en bra kamera, i tronföljden. Är det herren på täppan eller har man tappat udden bland tuffare kompaktkameror? Mats ger oss svaret.

Olympus har haft många olika tuffa kameramodeller i sitt sortiment och många av oss har haft minst en sån i kameraväskan genom åren. Nu är TG-5 här och man siktar högt med en ny sensor med lägre (?) upplösning och bättre optik. Frågan är om det är rätt recept? Mats skriver: En ny kompaktkamera från Olympus, som enligt tillverkaren ska kombinera ett smidigt format, med tålig konstruktion och ge en mycket bra bildkvalitet. Allt detta tack vare en ljusstark och skarp 25-100 mm optik, 12 Mpixel bildsensorn TruePic VIII, 4K-video, samt FullHD-video i upp till 120 b/s, det senare för att återge bättre kvalitet i slow motion-filmning.

Hela testet hittar du här: Olympus Tough TG-5 test