Nikon AF-S Fisheye 8-15/3,5-4,5E ED

Test

Fisheye för fullformat fårn Nikon - den finns nu på marknaden och det är många som är nyfikna på hur bra den är! Vi har testat den och det påminner oss en del om upplevelsen när 14-24 lanserades, överraskande bra resultat.

Mats skriver: Som de flesta andra av Nikons nya, lite dyrare objektiv har AF-S 8-15/3,5-4,5 fått elektronisk bländarstyrning. Detta ger mer exakt exponering från bild till bild vid bildserier och möjliggör mjuka bländarövergångar under filmning. Objektivkonstruktionen är mycket rejäl i magnesiumlegering, som är tätad på strategiska punkter mot fukt och damm. Frontlinsen är fluorbehandlad för att verka avstötande på fukt och smuts - och för att underlätta rengöring. Tack vare detta är optiken mycket tålig och användbar även när förhållandena inte är de bästa.

Läs allt här: Nikon AF-S Fisheye 8-15/3,5-4,5E ED test