Irix 11/4,0 Blackstone

Test

Nu snackar vi vidvinkel, ett fast 11mm ger effekter som man kan vara riktigt kreativ med! Mats har testat uppföljaren till IRIX 15mm och du kan läsa testet redan nu på hemsidan, helt utan inloggning eller kostnad. Kanske sommaren nya glugg?

Mats skriver: Irix 11/4 objektiven är manuellt fokuserade med mycket fin känsla. Man har även tagit fasta på en del finesser som generellt finns på äldre objektiv, men som gradvis försvunnit på nyare modeller hos de flesta tillverkare. En sådan är skärpedjups-/hyperfokalskalan, som kan vara till stor hjälp om man snabbt vill kunna bedöma skärpedjupets gränser vid given bländaröppning och fokuseringsavstånd - extra användbart i de fall man vill åstadkomma skärpedjup från huvudmotivet till oändlighet. Ett klickläge indikerar när optiken är inställt på oändligt avstånd, vilket gör det lättare att hitta utan behovet att fininställa mot avståndsskalan.

Läs mer här: Irix 11/4,0 Blackstone test