Inspiration

Det har alltid varit behövligt med inspiration för att fotografering ska hålla i sig som intresse och visst har vi alla haft svackor, ibland på flera år, när det gäller fotografering? Idag finns ett par forum för inspiration som gör att glöden hålls vid liv...

Om du inte använder Instagram idag så är det hett tips då flödet på bilder och inspiration är enormt och vi vet hur många gånger man sett en bild och fått igång den kreativa ådran att försöka få till något liknande. Det kan gälla vinterbilder, norrsken, macro, porträtt, street eller mycket annat. Bara #landscape har över 58 miljoner bidrag under den hashtaggen så det krävs en hel del tid om man vill se det mesta...

Ett annat forum för inspiration är att hitta en fototeknik som man är nyfiken på. Kan man engelska så finns massor av tutorials eller små kurser på Youtube inom HDR, macro, stackning m.m. att förkovra sig inom. Youtube är helt enkelt en fantastisk kanal för kunskap och ny teknik. Man kan hitta tips som gör att man sparar pengar, måste slösa pengar eller det bästa, att lära sig något helt nytt. Kolla gärna in vår Facebook-kanal där det finns en hel del filmer som man kan ha nytta utav.

En inspiratör är @flaregrams eller Robin Nordlander som tagit bilden du ser här ovanför. Mycket vackra landskapsbilder på Instagram, mycket taget med nya Fujifilm GFX som du kan läsa mer om på vår hemsida. Vi har även en fin film som går igenom den kameran på produktsidan som du hittar här: Fujifilm GFX 50S information, test och film