Sony FE 100/2,8 STF GM OSS

Test

Sonys nya 100mm är ett riktigt modernt objektiv med avancerad uppbyggnad, bästa möjliga ytbehandlingar, effektiv bildstabilisering och något som kallas transfokus. Du kan läsa mera i vårt test av det här nya objektivet redan nu!

Mats skriver: Optiken hamnar under Sonys G Master-sortiment, dvs bland Sonys finaste proffsobjektiv för E-fattning. G Master-stämpeln tilldelas bara objektiv som klarar en optisk upplösning på minst 50 linjer/mm, ett högt ställt krav som matchar de mest högupplösta bildsensorerna. Den innebär även att optiken är mycket rejält konstruerat mekaniskt och har integrerat skydd mot fukt och damm, och i detta fall även en skyddande packning runt bajonettfattningen (vilket saknas på många av Sonys vädertätade objektiv).

Mer om transfokus och hela testet hittar du här: Sony FE 100/2,8 STF GM OSS test