CANON EF 70-200/4L IS USM

Test

Testa ett så gammalt objektiv nu? Ja, vi gör om vissa test för att se hur de presterar med dagens kameror då både upplösning, dynamiskt omfång och detaljrikedom i bildfilerna kan avslöja mer än de gjorde för 10 år sen...

Mats skriver om detta objektiv: Redan på största bländaröppning är skärpan mycket bra över hela zoomomfånget, och nedbländad ett till två steg blir det knivskarpt till större delen av bilden. Inte konstigt att denna optik är så pass populär som den är. Finns en mycket svag tendens till tunnformig distorsion på kortare brännvidder, och som övergår till lika svagt kuddformig på längre brännvider, dock sällan märkbart i praktiken. Vinjettering på f/4 kan märkas i känsliga fall, men det håller sig på en normal nivå.

Läs hela testet här: Canon EF 70-200/4,0L IS USM test

Kolla gärna vår film om Canons 70-200mm: Youtube: Canon 70-200