Tamron G2

Nyhet

Vi såg att Tamron använde beteckningen G2 på sin senaste 150-600mm, eller Generation 2, och nu är det dags för 70-200mm som G2. Eftersom priserna på objektiv rör sig uppåt pga valuta och försäljningsvolymer så kan det här vara nåt riktigt bra...

Nya objektiv av hög kvalitet har rört sig uppåt i pris senaste två åren och det gör att det finns en spelplan för tex. Tamron att skapa bättre produkter men till bättre priser och vi ser 150-600mm G2 som är ett riktigt, riktigt bra objektiv till ett riktigt bra pris! 70-200mm är många fotografers favorit eller dröm-omfång och därför är nya 70-200mm väldigt spännande!

Man har helt byggt om 70-200mm med en ny konstruktion både när det gäller den optiska delen och själva chassiet. Smart stativfäste med Arcaswiss-kompatibelt snabbfäste, 5 stegs bildstabilisering, 23 glas i 17 grupper, snabbare fokusering än tidigare, bättre algoritmer för mer exakt fokusering och möjligheten att uppdatera via USB-dockan. Ny antireflexbehandling och även Fluorine Coating som gör frontlinsen avstötande för vatten och fett samt enkel att rengöra, det här bådar gott! Bildstabiliseringen har 3 olika lägen, Mode 1 som är ett standardläge där algoritmen både ska ge maximal effekt i bilder men även sökarbilden, Mode 2 som är för panorering (arbetar inte med att kompensera rörelse i sidled) och Mode 3 som prioriterar att ge full effekt i bilderna men ingen effekt visuellt i sökaren. Varför? Vissa ogillar "sjösjukekänslan" i sökaren och man sparar dessutom rätt mycket batteri på att köra i Mode 3.

Närgränsen är nu 0,95m också! Elektromagnetiskt styrd bländare och kompatibel med telekonvertrarna från Tamron. Man har även fokuserat på att förbättra bokehn som inte var bäst i klassen på den befintliga modellen, även om den inte varit dålig så har bakgrundsosäkrpan inte heller varit snyggast bland 70-200mm på marknaden, men nu ska man vara på banan vilket återstår att se. Ett verktyg för det har varit en 9-bladig bländare som ska ge snygga, cirkelformade objektiv i oskärpan. Man säger att den ska vara skarpare och bättre på flera punkter när det gäller bild och motljusegenskaper vilket vi kommer att testa inom kort. Vi misstänker att denna blir avsevärt billigare än de senaste 70-200mm som släppts på marknaden. Leverans redan i slutet av februari för 15990kr inkl moms.

Boka här: Tamron AF SP 70-200/2,8 Di VC USD G2

Man uppdaterar även 10-24mm (för APS-C) med bildstabilisering, nya glasbehandlingar och ny motor för fokuseringen, allt utan att öka vikten. SP i namnet visar att den nu tillhör den nya familjen både design- och prestandamässigt. Då vidvinklar sätter relativt stor press på kvaliteten i själva glasen så har den flera specialglas och asfäriska linser. Vi kommer att börja leverera denna i mars/april, pris följer.