Sony lanserar!

Nyhet

Två objektiv och en blixt är resultatet av Sonys lansering och och det är intressanta objektiv även om det ena kommer att vara nischat och det andra för en bred publik. Vad sägs om ett objektiv där oskärpa är i fokus? STF är tilläggsnamnet på nya 100mm.

Det första objektivet är ett alltså ett 100mm f/2,8 G Master STF OSS, där man fokuserat på oskärpan med en 11-bladig bländare men också med ett apodiserande element (liknande det i Fujifilm 56mm f/1,2 APD). Nackdelen med detta linselement är att det stjäl ljus men fördelen är den otroligt mjuka effekt kring konturer i oskärpan, otroligt vackert och klart märkbar effekt. Se bilden ovanför, taget på f/5,6, 100mm och ISO 100. Ett spännande och avancerat objektiv som vi kommer att testa så fort vi har möjlighet! Enligt information från Sony är leverans i mars och för ca 18500kr inkl moms.

Det andra är ett 85mm f/1,8 som blir ett lillasyskon till befintliga 85:an och troligen blir en storsäljare då priset landar i ett attraktivt läge! Vikt på 371 gram, 9-bladig bländare, ED-glas, närgräns på 80 cm och 9 glas i 8 grupper, vädertätad, dubbla autofokus-motorer och filterdiameter på 67mm. Vi kommer att testa denna inom kort och vi misstänker att det blir en bra och populär kompis till många Sony-fotografer. Enligt information från Sony är leverans i mars och till ett pris på 6500kr inkl moms.

Även en ny blixt med namnet HVL-F45RM har lanserats, och som namnet avslöjar är den avsedd för dig som uppskattar och behöver trådlös användning då den kan hantera upp till fem grupper med blixtar via radio, inom 30 meter. Vi återkommer med mer information om denna blixt som enligt Sony är anpassad till A7-serien både i funktion, design och format. Pris ca 4750kr inkl moms.

Läs mer och boka här: Sony FE 85/1,8 & 100/2,8 GM STF OSS