Sigma lanserar!

Nyhet

Idag lanserar sigma fyra (!) nya objektiv vilket är väldigt roligt då praktiskt taget varje ny modell från Sigma de senaste åren har levererat eller överlevererat när det gäller prestanda. Ett par av objektiven sticker ut...

För det första lanseras ett 100-400mm, ett omfång som blivit omskrivet tack vare Canons 100-400mm version II som är en riktigt fin glugg och nu kommer Sigma med sin version, dock inte fast bländare utan f/5-6,3. 1160 gram, 18,2cm lång och vädertätad är det vi vet om det just nu i stora drag. Mer info om pris och leverans samt övriga specifikationer kommer inom kort.

Boka här: Sigma 100-400/5-6,3

Sen är det tre olika Art-objektiv som lanserar, 14mm, 24-70mm samt 135mm. Vi vet att Art-serien brukar leverera fantastiskt bra bildkvalitet och vi håller tummarna även denna gång. 14mm har ljusstyrka f/1,8 (!) och består av 16 glaselement med FLD och SLD-glas och ett 80mm frontglas, allt för att minimera aberration, distorsion och oskärpa ut mot kanterna. 9-bladig bländare och närgräns på 27cm. Den här blir ytterst intressant att testa för vi kan ha en ny astro-favorit på gång!

Boka här: Sigma 14/1,8 Art

24-70mm är ett f/2,8 med bildstabilisering och ett gäng fina glas samt en 9-bladig bländare även här. Närgräns på 37cm och filterdiameter på 82mm. Vi tror och hoppas att det här objektivet ska bli något alldeles särskilt och rykten om ett otroligt bra 24-70mm från Sigma har florerat ett tag, vi kommer att testa inom kort! Filterdiameter på 82mm och höga ambitioner skvallrar om att det här kan vara något i hästväg...

Boka här: Sigma 24-70/2,8 DG OS HSM Art

Det tredje objektivet har varit väntat och självklart i Art-serien, nämligen ett 135mm f/1,8 Art. En ny teknik på autofokusmotor ska ge väldigt bra resultat när det gäller fokuseringshastighet. Dessutom är man tydlig med att detta objektiv är utvecklat för kameror med 50 mpixel eller mer när det kommer till upplösning. Varför skriver man 50 mpixel eller mer? Kan det vara något på gång?

Boka här: Sigma 135/1,8 Art

Pris och leveranstid presenteras inom kort.