Riddarholmen

På en mysig promenad med mysiga vänner på mysiga söder i Stockholm så blev denna bild till...

Jag kallade bilden för "Riddarholmen by iPhone" när jag la ut den på Facebook och den fick fler gilla än jag förväntat mig och jag fick också kommentarer om att andra inte fick såna bilder med sin iPhone. Så det är anledningen till detta blogginlägg. Lightroom. Hade jag haft med en riktig kamera så hade bilden självklart blivit så mycket bättre. Men nu hade jag tyvärr bara mobilen på mig. Hade jag bara tagit bilden som med vanliga fotoappen så hade den blivit så mycket sämre. Jag använde appen Lightroom för att ta denna bild. Där kan jag styra det mesta manuellt och jag kan även ta bilden i RAW-format, samt sedan redigera den i som RAW med Lightroom i kameran. Den här bilden är tagen på 1/5s, f/1,8 och ISO 250. Jag borde gått ner lite i ISO för att minska bruset ännu mer, jag har inte brusreducerat bilden alls, vilket jag i efterhand kunnat gjort i Photoshop. Imorgon ska vi titta på en isbit...

Klicka här för större bild

/Thomas