Pentax KP

Test

Pentax K-1 skakade liv i Pentax och man fortsätter med nyheten KP som har ett annat formspråk än tidigare modeller och är riktigt kompakt. Men räcker vädertätning, bra brushantering på högre ISO i dagens konkurrens? Mats tar sig an KP.

Mats skriver: Liksom föregångaren K-3 II har KP fått Pixel Shift Resolution-teknik, något som förtjänar en närmare förklaring. Kärnan till denna teknik ligger i kamerans bildstabilisering som motverkar fotografens handvibrationer genom att flytta bildsensorn med mycket hög precision. Man insåg efterhand att denna teknologi även kan användas till andra saker. En av dem är Pixel Shift Resolution, som fungerar så att kamera tar 4 st bilder i mycket snabb följd, där sensorn flyttas en pixelbredd uppåt/neråt eller åt respektive sida mellan varje bild.

Läs resten här: Pentax KP hus, läs test