Canon lanserar!

Nyhet

Idag lanserar Canon tre nya kameror, EOS 77D, 800D och EOS M6. Som namnet skvallrar om är M6 en spegelfri kamera och de två övriga är konventionella spegelreflexkameror. M6 har vi redan klämt på och känslan är helrätt.

Canon EOS M6 är alltså en till i raden av kameror i M-serien och den liknar EOS M5 specifikationsmässigt men känslan och designen skiljer sig åt. Vi har haft möjligheten att känna och klämma på den och den påminner om några andra spegelfria kameror på marknaden när det gäller känsla och design. Tyngden är helrätt, reglagen känns väldigt distinkta och korrekt placerade och skärmen är väldigt bra. Personligen saknar jag ändå en sökare och det går att använda EVF-DC2 som tillbehör om du känner likadant. 24,2 mpixel, Digic 7-processor av senaste snitt, 5-axlig bildstabilisering, upp till 9 bilder per sekund, WiFi, NFC och BLE (Bluetooth-variant) för konstant uppkoppling mot en smart enhet. Leverans mars/april och pris från ca 8490kr.

Läs mer och boka här: Canon EOS M6

EOS 77D och EOS 800D lanseras också idag och får samma generation av processor och sensor som EOS 80D och EOS M5/M6. 80D är en mycket potent kamera som är underskattad av många när det gäller bildkvalitet där den presterar väldigt bra när det kommer till dynamiskt omfång och brus. Båda kamerorna har vridbar touchskärm, klarar 6 bilder per sekund och har inbyggd WiFi, NFC och BLE som beskrivet ovan på EOS M6. Vad skiljer då kamerorna åt? Färre siffror i namnet brukar betyda att det är en bättre eller mer avancerad produkt och så även i detta fall. EOS 77D har en toppdisplay, knapplås och AF-ON-knapp och en del detaljer som auto-avkänning för sökare som stänger av displayen och anti-flickering som i EOS 80D för användning när man fotograferar inomhus med artificiellt ljus (olika typer av ljusrörsbelysning m.m.) som kan flimra och ge felaktig och oregelbunden information till kameran. Mera om dessa kameror kommer inom kort. Leverans from mars och priserna startar på 8950kr resp. 9490kr.

Läs mer om EOS 77D här: Canon EOS 77D

Läs mer om EOS 800D här: Canon EOS 800D