Staring at the sea

Man ska alltid ha med sig allt...

Vi skulle ju bara gå en promenad så endast en liten nätt kamera med fast 28mm fick följa med. Vilket misstag. Igen. Ute vid horisonten slog gigantiska vattenkaskadrar upp i luften, det såg ut som sjunkbomber eller blåvalar som hade en hopptävling. Jag vet inte om vattnet piskade upp på klippor eller is, men det var otroligt mäktigt. Skulle behövt 1000mm men även mitt 300mm hade blivit oändligt mycket bättre än det 28mm jag hade med. Med blandad förtjusning över det vackra och frustration över att inte ha med rätt prylar fick vi njuta av skådespelet. Det är såna här tillfällen man ändå tänker tanken på en kompakt med superzoom men jag vill inte ha mindre sensor än fullformat, så det blir att släpa på ryggsäcken även i fortsättningen. Sedan kom solnedgången krypande och en 15mm hade varit perfekt för att få med hela himlen. Jag fick dela upp den bild jag var ute efter i tre delar och sedan klippa ihop dem hemma i datorn. Funkar ju det också, tar lite mer tid, men fördelen är att solen inte blir så pytteliten som vid 15mm samt att jag kunde ta mittenbilden på f/16 för att få fina strålar och övre och nedre bild på f/8 för att slippa diffraktion.

Klicka här för större bild

/Thomas