Sidensvans

En vackrare fågel får man leta efter...

På en frusen älvfåra alldeles där den rinner ut i havet satt några fåglar och drack. Jag tänkte inte så mycket på det, men när jag kom närmare så såg jag att det inte var helt vanliga fåglar, så jag satte på teleobjektivet och tog ett par bilder. Jag gick närmare och de var inte speciellt brydda så det blev några bilder till. Nu kunde jag höra deras kvittrande eller vad man nu ska kalla det. Det var inte högljutt utan mer som om de bara snackade mellan varandra. Lågmält men det vackraste jag någonsin hört komma ur näbben på en fågel. Sedan alla detaljer i fjäderdräkten var ju helt magnifika. Jag har sett sidensvansar många gånger men aldrig på så här nära håll. Jag har fått en ny favoritfågel. Bilden är tagen på 280mm och är kraftigt delförstorad.

/Thomas