Samyang Premium XP MF 85/1,2

Test

Vi har tidigare skvallrat om att vi testar Samyangs Premium-optik nu och idag släpper vi testet! Enligt Samyang är denna glugg anpassad för dagens högupplösta fullformatssensorer och video upp till 8K. Låter fint men hur presterar den?

Mats skriver: Som de flesta inbitna vet är 85mm en klassisk porträttbrännvidd på en fullformats-SLR (24x36mm film/sensoryta). Brännvidden är i princip ett måste för den som jobbar seriös med porträtt i studio eller on location. Den mycket fina ljusstyrkan ger dig som fotograf stora möjligheter att kontrollera skärpedjupet, för att t ex avteckna dit huvudmotiv skarpt mot en mjuk, vilsam bakgrund (bokeh). Samtidigt ger den förstås möjlighet till fina resultat även när ljusförhållandena inte är de bästa.

Läs hela testet här: Samyang Premium XP MF 85/1,2