Purple rain

En kväll som gick i lila...

Senaste tiden så verkar termometrar vara ett populärt motiv, bilder tagna i bilar eller på hemma termometrar som visar ända ner till -40°C, här i Umeå var det bara -24°C vid 01-tiden då denna bild togs. Första gången jag haft dubbla mössor och huva samtidigt. Det är så galet vackert när det även är lila i norrskenet, tyvärr är det ofta så ljussvagt att det knappt syns med blotta ögat. Nikon D5 funkade perfekt i kylan och Irix 15mm var redan förberedd med fokusringen fastlåst på oändligt. Efter så många timmar av fokuserande och ännu värre ibland när man råkat rubba fokusringen efter den var inställd och man får ett gäng suddiga bilder, det är då jag inte kan prisa Irix nog för funktionerna med justerbart klickläge för oändligt och möjligheten att låsa fast fokusringen. Jag funderade vad jag skulle kunna göra med den annars så tråkiga förgrunden, så jag jag tog ficklampan och sprang lite slalom fram till ladan. Det blev denna bild.

Klicka här för större bild

/Thomas