Highlight

Den här läckra bilden har Marcus Magnberg skickat in till vår Astrotävling som pågår just nu. Se till att vara med du också, det är fina priser i potten men inte minst äran som står på spel. Astro är dessutom en ny genre för många av oss.

Att börja med något nytt gör att man oftast tvingas till att bli mer kreativ och faktiskt lära sig mera när det kommer till den tekniska biten. Att plåta med vidvinkel, små bländaröppningar och med ett rörligt motiv som himlavalvet är (eller står still i förhållande till jordens framfart) är för många av oss något nytt och lägg till att det krävs att vara ute när det är lite kallare än vi kanske är vana vid så blir det en utmaning. Har du redan kameran så är det stativ och ett vidvinkelobjektiv som oftast är det som behövs för att komma igång. Vi rekommenderar Samyang 14mm som ett instegsalternativ och vill man ha lite smartare, lite bättre så finns IRIX 15mm på lager nuförtiden. Priser på IRIX är från 4990kr.

En produkt vi däremot vill tipsa om som ger nya förutsättningar och på ett relativt enkelt sätt dessutom är Skywatcher Allview. En motoriserad montering för din kamera som kan användas för att följa natthimlen vid längre exponeringstider eller för 360 graders panorama, Timelapse och mycket mera. Vill du veta mera om denna eller andra produkter för astrofotografering så kontakta oss gärna. Vi har mycket på lager och hjälper dig gärna. Du når oss på 090-2007000 under kontorstid och info@cyberphoto.se.

Läs mer om Skywatcher Allview här: Skywatcher Allview multifunktionsmontering