Canon lanserar!

Nyhet

Idag lanserar Canon flera nya produkter och mest intressant är nya G9X Mark II som kommer med en uppdaterad, och intressant, lösning på bildstabilisering och som många andra just nu, uppdaterad när det gäller seriebildtagning.

Bildstabiliseringen kombinerar information från gyron men även från bilden på sensorn via algoritmer som beräknar hur Canons IS ska ge bästa resultat. Att kombinera detta kallas Dual Sensing Image Stabilization och är en nyhet som troligen kommer att vinna mera mark då processorerna i kompakt- och systemkameror blivit avsevärt bättre på sistone. Det är också ett av skälen till att G9X Mark II nu klarar drygt 8 bilder per sekund i RAW upp till ca 21 bilder. Digic 7 har visat sig vara en krallig processor som hanterar avancerad autofokus (tex Dual Pixel AF) och ökar hastigheterna markant i nya modeller av kameror som har den processorn. Kommer i både silver och svart. Säljstart februari 2017 och priset blir ca 5290kr.

Kommer nya IXUS-modeller och videokameror också, IXUS 185 ersätter 175 och SX430 blir en ny bekantskap i Powershot-familjen. Nya videokameror kommer i instegssegmentet, Legria HF R86, R88 och R806. Priser från ca 2800kr inkl moms. En ny feature från Canon som vi tror blir standard på kameror under 2017 är kopplingen med Bluetooth till din smartphone och med WiFi som överföringsfunktion som aktiveras av Bluetooth. Nikon började redan för precis ett år sen med Snapbridge som är ett liknande system. Det ska vara enkelt att överföra bilder vilket kommer att vara ett krav framöver av oss användare.

Läs mer här: Canon PowerShot G9 X Mark II information
Läs mer om videokamerorna här: Canon Legria HF R information