Smart belysning

Många har sett den här produkten men väldigt få har köpt den - Polaroid Brightsaber LED. Man känner sig som en skådespelare från Star Wars när man är ute och jobbar med den och igår kväll testade jag den...

Vi har inte så mörkt på kvällarna just nu så för att göra det jag tänkte var man tvungen att vara vaken till midnatt. Tanken var att i en mörk miljö ta en bild på en snyggare bil och endast belysa med den här prylen. Med inspiration från Youtube så var EOS 5D Mark III laddad och klar samt stativ och ett 24-70mm med i väskan och det var dags att komma iväg. Dock blev det aldrig riktigt mörkt vilket i sig är fantastiskt men det gav inte riktigt förutsättningarna att få samma effekt som jag tänkt mig men bilden du ser här ovan är tagen på 4 sekunders slutartid och självutlösare. Jag sprang (baklänges) från vänsterkant på bilen (i bilden sett) ända till bakdelen till höger i bilden på dessa sekunder med LED-belysningen vid takhöjd och vinklad något nedåt. Du ser rester av ljus i sidorutorna och linjen över strålkastaren, något som bara skapar liv i bilden. Kontrasten mot bakgrunden skulle självklart varit större om det var mörkare ute och man kunde ha arbetat lugnare med längre slutartid.

Den korta varianten är att jag i framtiden kommer att använda Polaroid Brightsabre LED för att skapa effekter och belysa motorcyklar och bilar. Det går att använda till mycket annat också, det är en mycket kreativ och rolig produkt som gör det enkelt och faktiskt billigt att leka med ljussättning.

Läs mera här: Polaroid LED Brightsaber