Drömmöte

Den här bilden fick vi in från Sami Rahkonen i vår actiontävling och även om han inte blev vinnare så blev vi imponerade, både över bilden men i synnerhet över själva det vackra mötet med denna häftiga fågel, havsörnen.

Så här skriver Sami själv: År 2014 så satt jag för första gången någonsin i ett område med Havsörn. Jag hade förhoppningar på att kanske få se någon eller några på längre avstånd. Det började snöa alltmera och mörkare blev det. En stund senare efter att snöstormen hade anlänt så såg jag en havsörn på långt avstånd. Den kom närmare, närmare och närmare. Till slut var kameran redo och dags för att nu skulle den första havsörnen landa. I bilden ser man den bestämda blicken havsörnen har på den mat som fanns på myren denna dag. Det blev action och många fina minnen från denna resa uppåt i landet.

Tack för bilden, en premie postas!