Canon EF 400/5,6 L USM

Test

Fredagskänslan är på topp och vad passar då bättre än att få lyfta fram en gammal pärla. Idag kan du läsa vårt dagsfärska test av Canon EF 400/5,6 L USM. Har man 23 år på nacken i branschen så är risken stor att man hamnat på efterkälken...eller?

Det var på tiden att vi testade detta skarpa och smidiga teleobjektiv med något nyare kameror. I testet har Mats använt sig av Canon EOS 5 Ds R samt Sony A7R II + Metabones T-adapter för EF-objektiv på Sony E-kameror.

Canon EF 400/5,6 L USM lanserades 1993 och vi har testat det tidigare under 2000-talet, men den stora frågan var hur det skulle hänga med idag. Det är alltid lika härligt att få se en gammal klassiker hålla måttet. En entusiastisk Mats skriver i sin slutsats bland annat:

"Objektivet må vara en gammal konstruktion och allt var givetvis inte bättre förr, men EF 400/5,6L USM klår optisk sett de flesta nyare objektiv, och fokushastigheten behöver det heller inte skämmas för. Det är ett objektiv jag varmt kan rekommendera för både Canon- och speciellt Sony A7R II-användare (och till det sistnämnda även T-adaptern från Metabones)."

Glada nyheter för en och annan Sony A7R II-ägare är alltså att man får ut ännu mer från ett redan fint objektiv tack vare Sonys sensorbaserade stabilisering, samt focus peaking när man behöver fokusera manuellt.

Kolla in testet med sommarbilderna och ha en alldeles fantastisk fredag!

Här hittar du hela testet av Canon EF 400/5,6 L USM