Bakgrunden bestämmer

I många fall är det inte objektet utan bakgrunden som bestämmer vart du tar bilden för en vacker eller ostörd bakgrund kan göra hela bilden. På bilden ovanför så är det motorcykeln som var det viktiga men stuprännan förstörde intrycket...

Du som inte använt verktyg för att klona bort saker i bilder har missat ett verktyg som gör att du kan få den perfekta bilden till sist även om det finns något som du inte rår för, som en stupränna i bakgrunden eftersom jag inte vågade flytta hojen då någon kunde trott att jag var på gång att stjäla den...det finns massor av Tutorials eller mini-kurser på Youtube för just denna funktion. Kolla in några:

Reparera gamla bilder: Youtube: Klonstämpel och lagningspensel
Avancerad, på engelska: Youtube: Master the Clone Stamp Tool
Ta bort stora delar, på engelska: Youtube: How to remove ANY object