Uppskattade veteraner

Vi besökte Gammlia i Umeå där det är veteranbilsträff varje onsdag och nu till helgen är det stora träffen, Wheels, så då brukar det bli lite extra många även på onsdagsträffen och med det fina vädret kom veteranerna ut...

Canon EOS 5D Mark III fick följa med tillsammans med Tamrons finfina 24-70mm f/2,8 som är en bra normalzoom då den är skarp, ljusstark och har inbyggd stabilisering. Vi gillar den "skarpt" och kan verkligen rekommendera till dig som har behov eller önskemål om att komplettera med en normalzoom. Priset gör den ännu mera intressant då man kommer undan betydligt billigare än tillverkarnas egna motsvarande. I bilden ovan uppstod flares när jag provocerade objektivet genom att sätta solen på ett ställe som gör att det kan uppstå alla möjliga "fel" men det är relativt lite negativa effekter och då använde jag inte motljusskydd. Flares är de olika spåren av ljus du ser i bilden i olika former och färger och ghosting är spökljuset som sänker konstrasten i bilden som uppstår pga solen som hamnar precis i kanten och skapar dessa effekter. Även om det är något objektiv-tillverkare vill få bort eller minimera så kan det ibland tillföra en känsla till bilden...

Även om det finns skillnader så tycker vi att Tamron är mycket, mycket prisvärd och ett riktigt bra köp! Kolla vårt test här: Tamron AF SP 24-70/2,8 Di VC USD. Vi har detta objektiv i lager kontinuerligt så det är bara att lägga in en order och rädda semestern!