Tamron 180mm Macro

Test

Vi har testat Tamrons väl beprövade macro på 180mm och det är ovanligt med sån brännvidd på ett macro-objektiv trots att det är egentligen något som ofta behövs och önskas av fotografer. Den finns nu i lager till bra pris!

Mats skriver: Objektivet är byggt av både metall och plastmaterial och ger överlag en mycket god känsla. Fokuseringsringen går med lämpligt motstånd, och för att växla mellan autofokus och manuell fokus skjuter man fokusreglaget fram och tillbaka. Den främre räfflade ringen är till för att man ska kunna vrida på t ex polfilter eller dylikt även när motljusskyddet är monterat. Det avtagbara stativfästet är relativt smidigt men känns ändå stadigt.

Det här är ett mycket proffsigt och rejält objektiv och vi har fått tag i ett begränsat antal till Canon & Nikon till ett bra pris så se till att läsa testet och fundera om det här är rätt för dig. Fundera inte för länge bara för den finns inte kvar länge i sortimentet. Kolla in alla testbilder som Mats har tagit senaste veckan nu!

Till Canon: Tamron AF SP 180/3,5 Di LD (IF) Macro 1:1 till Canon AF
Till Nikon: Tamron AF SP 180/3,5 Di LD (IF) Macro 1:1 till Nikon AF